Gebied

 

Het dorp Castelnau d'Aude: Het dorp ligt, zoals zoveel dorpen in het dal van de Aude op een heuvel en telt zo'n 400 inwoners. Het merendeel van de inwoners leeft van de wijnbouw of heeft daarnaast ook ander werk. Ons perceel is dan ook omgeven door wijnvelden met uitzicht op een natuurgebied, hier in de Languedoc Roussillon "garrigue" geheten. 

Veel meer over:

Castelnau d'Aude...


 

Historisch Carcassone

In vele dorpen en steden zijn mooie kerkjes (vaak Romaanse), kathedralen, abdijen en Romeinse overblijfselen te vinden. Verder zijn er vele musea op tal van terreinen te bezoeken. De historische steden 

Narbonne en Carcassonne zijn zeker een bezoek waard. 

Meer over Carcassone...De regio Languedoc Roussillon

Castelnau dáude, Carcassone en Narbonne liggen in de regio Languedoc Rousillon.

In deze streek vindt u ook veel over de Katharen en de heroïsche strijd die door hen is gevoerd.

Niet alleen om de strijd die in de Middeleeuwen heeft plaats gevonden, maar ook omdat de overblijfselen van de kastelen vaak op de mooiste plekken te vinden zijn. Voor hen die van bergen houden, is dit bij uitstek een gebied om prachtige dagtochten naar toe te maken.( staan in ons boek beschreven)
De Pyreneeën en de Montagne Noir zijn vanuit "Petit Paradis" geweldig goed en snel bereikbaar en vormen een uitdaging voor hen die van de natuur, sporten en bezienswaardigheden houden. 

Meer over Languedoc Roussillon... Zuid-Frankrijk
Op sportief gebied is er heel veel  te doen: zwemmen  (zee, meren, riviertjes en zwembad), wandelen, klimmen, fietsen, kajakken, bezoek aan grotten, raften, golfen ( bv. 18 holes in Carcassonne), paardrijden, tennissen, vliegen en vissen; alles op makkelijk bereikbare afstanden.En................vrijwel alles zonder files!


De zomertijd is in Zuid-Frankrijk een tijd vol muziek en dans. Overal zijn er festiviteiten en festivals groot en klein in steden en dorpen, openlucht tentoonstellingen, kortom veel vermaak voor ieders smaak en vaak zonder kosten. Meer Zuid-Frankrijk...


 

Overige informatie:

http://www.audetourisme.com/
www.office-de-tourisme.org/tourisme/france
http://www.meteofrance.fr/ 
            

 


tocht naar de Pic de Nore


De wijnvelden


haventje aan de kust


strandleven


Powered by webXpress