Carcassone

Carcassonne

 

De stad Carcassonne valt in feite in twee delen uiteen:
- La Cité de Carcassonne,
de z.g. bovenstad

- Carcassonne, de z.g. beneden stad


La Cité de Carcassonne, de bovenstad
La Cité de Carcassonne, "Cité classé au patrimoine mondial", een oude Middeleeuwse vestingstad met een kasteel en echte dubbele stadswallen.
Een van de grootste restauraties van monumentale gebouwen in Frankrijk en de Cité de Carcassonne is hiermee de meest complete stad van Europa.

Carcassonne staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco en ontvangt zo'n vier miljoen bezoekers per jaar!
Kortom een bezoek aan de Cité de Carcassonne mag je niet missen en zowel voor kinderen als volwassenen enorm interessant.

Je voelt je teruggezet in de tijd; dat gevoel wordt nog eens versterkt, wanneer je er voor zorgt  's ochtends  vroeg uit Castelnau d'Aude te vertrekken en te zorgen dat je voor half negen op het parkeerterrein  van de Cité de Carcassonne bent Dat is dan nog helemaal leeg, maar ook de Cité de Carcassonne zelf!
Het is dan nog heerlijk rustig en je kunt overal prachtige foto's maken.
Voor zo'n toeristische plek zijn er gelukkig kwalitatief goede grotere en kleinere winkels met een sterk gevarieerd aanbod, verder leuke restaurantjes en gezellige terrasjes.

Carcassonne, de beneden stad
Carcassonne heeft een rijk historisch en cultureel verleden, met interessante gebouwen, kerken, markthallen, winkelstraten, de oude brug over de Aude, die de verbinding vormt van de carcassonne de benedenstad en de vestingstad  Cité de Carcassonne en last but not least het grote plein  "Place Carnot".
Een plein vol restaurantjes en veel gezellige terrassen.
Dinsdag, donderdag en zaterdag zijn de marktdagen van Carcassonne, waarvan die van zaterdag de meest uitgebreide en gezelligste is.
Vaak staan er op zaterdag kleding- en stoffenkramen op het grote plein " Squaire Gambetta" ( richting binnenstad van Carcassonne), waar je een hele grote ondergrondse garage vindt, waar het voor Nederlandse begrippen goedkoop parkeren is (ca. vijf minuten lopen naar de markt).

Office Municipal de Tourisme,
28, Rue de Verdun,
11890 Carcassonne.

www.carcassonne-tourisme.com

Over onze luxe vakantie villa met zwembad 

                  
Terug naar info over gebied...


 

 

   

                     

               

                 

   


      

 

 


Powered by webXpress